4 tips om je weerstand verhogen te versnellen

Wanneer je je niet helemaal fit voelt, is de kans groot dat je ziek gaat worden. Door een verlaagde weerstand ben je vatbaarder voor virussen of ziekten. Zeker in bepaalde perioden van het jaar komt dit vaak voor. Werken aan een hogere weerstand dus. We gaan je 4 tips geven om je weerstand verhogen te versnellen.

Focus je op genoeg slaap

Dat slaap belangrijk is voor je lichaam, dat is algemeen bekend. Te weinig slaap kan er dan ook voor zorgen dat je je niet fit zult voelen. Het heeft ook effect op je weerstand. Wanneer jij goed en genoeg slaapt, heb je een betere immuniteit tegen ziekteverwekkers. Genoeg slaap zal dus helpen met je weerstand verhogen.

Zorg een uur voordat je gaat slapen dat je je telefoon of een ander soort scherm weg legt. Dit zal zorgen dat je lichaam ontspant en melatonine aan gaat maken. Je kunt bijvoorbeeld een boek lezen voor het slapen gaan om tot rust te komen. Zorg ook dat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat.

Vitamine C en D

Als aanvulling op je dagelijkse voeding kun je extra vitamine C en vitamine D tot je nemen. Beide zullen bijdragen aan je weerstand verhogen en ondersteunen het immuunsysteem. Je kunt dit doen door een supplement of bruistablet te nemen, maar ook wat extra fruit eten draagt hier al aan bij. Ook even naar buiten en wat frisse lucht zal goed zijn voor je weerstand. Op deze manier kom je ook weer aan wat meer vitamine D.

Gezond en gevarieerd eten

Wanneer je gevarieerd en genoeg groente eet, zal je weerstand ook verhogen. Veel vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor een sterke weerstand. Met gezond en gevarieerd eten krijg je deze voedingsstoffen al binnen en zal je weerstand verhogen. Zorg dat je dagelijks minstens 250 gram groente en 2 stukken fruit eet.

Genoeg beweging

Dat genoeg beweging gezond voor je is, is algemeen bekend. Maar daarnaast helpt het ook bij het verhogen van je weerstand. Tijdens het sporten komen er bepaalde hormonen en stoffen vrij, die door je bloedbaan naar de spieren worden getransporteerd. Uit onderzoek blijkt dat deze hormonen ook kunnen zorgen voor een verhoogde weerstand.

Daarnaast zal sporten ook kunnen leiden tot minder stress. Stress kan ook een grote boosdoener zijn voor je weerstand. Zo heeft sporten meer gezondheidsvoordelen en zal je weerstand verhoogd kunnen worden.

Tip: Davitamon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…