7 redenen waarom railverlichting in huis een goed idee is

Railverlichting bestaat uit een rail met losse spots. Deze spots zijn onafhankelijk te richten op objecten of kunnen gebruikt worden om een muur of kast aan te lichten. De rails en spots zijn er in 1-fase en 3-fase. Het grote verschil is dat met 1-fase de spots niet onafhankelijk van elkaar bedient kunnen worden. Heb je spots gericht naar bijvoorbeeld een keuken en op de zelfde rail, spots naar de woonkamer? Kies dan voor een 3-fase rail, zodat de spots onafhankelijk van elkaar aan/uit gezet kunnen worden.

Waarom railverlichting?

  1. Met railverlichting kun je meerdere spots op één stroompunt aansluiten, zonder dat er een lelijk kabelgootje nodig is.
  2. Verlichting speelt een grote rol in het gehele interieur. Railverlichting met spots geven je interieur direct een moderne of industriële look.
  3. De rail heeft een aansluiting aan de zijkant. De rail is daardoor in elke gewenste richting op te hangen.
  4. Railverlichting heeft vaak een hoge CRI. CRI? Dit is mate waarin kleurechtheid weergegeven wordt. Kleuren van je favoriete kunstwerk worden bijvoorbeeld als “echt” weergegeven en worden niet beïnvloed door bijvoorbeeld een warmere lichtkleur.
  5. Met koppelstukken is rails uit te breiden naar langere lengtes of juist af te buigen naar een ‘L’ vorm. Op die manier kun je verlichting in een speels ontwerp plaatsen.
  6. Railverlichting met spots zijn flexibel. Een spot toch niet op een mooie locatie? Je klikt een spot eenvoudig los en plaatst hem ergens anders op de rail, zonder dat daar ingewikkelde draden aan te pas komen.
  7. Over het algemeen zijn de spots op rails energiezuinig. Zeker als je voor het eerst over gaat van een halogeenspot naar LED, zal je dit snel op je energierekening merken.

Railverlichting als toevoeging aan je interieur

Verlichting speelt een grote rol in een interieurontwerp. Kies daarom je verlichting zorgvuldig uit. Met rail-verlichting weet je zeker dat je goed zit. Het systeem is flexibel, geeft je de mogelijkheid ontwerpen elk moment te kunnen aanpassen en is energiezuinig. Genoeg redenen dus om te kiezen voor railverlichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden…

Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen…

Combineren met een wollen vloerkleed: vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend…

Zo creëer je een centerpiece in je woning

Bij het inrichten van je woning kan het soms lastig zijn om…