Combineren met een wollen vloerkleed vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend weer terug van weggeweest: het combineren van verschillende wollen vloerkleden. Als je hier nog nooit eerder van gehoord hebt kan het misschien erg verwarrend lijken op het eerste gezicht. Veel mensen denken namelijk dat het combineren van verschillende soorten vloerkleden kan leiden tot een onoverzichtelijk geheel. Toegegeven, dat kan soms ook zo zijn. Dat is nu precies waarom wij dit artikel schrijven, zodat jij precies weet hoe jij je wollen vloerkleed kan combineren met andere soorten kleedjes. Dat is niet alleen ontzettend mooi als je het goed doet, het staat ook nog eens gezellig en niet geheel onbelangrijk met de koude temperaturen: je wordt er van binnen helemaal warm van!

Vloerkleed layering met verschillende wollen vloerkleden

De term zegt het waarschijnlijk al. Met vloerkleed layering combineer je verschillende soorten tapijten zodat je tot een mooi geheel komt. Het combineren van kleden kun je op verschillende manieren aanpakken. Een van de meest makkelijke en misschien wel veilige manieren om twee of meer kleden te combineren, is door hetzelfde materiaal te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld twee wollen vloerkleden veiliger met elkaar combineren omdat het dezelfde textuur heeft. Let hierbij trouwens wel op de kleuren die je wilt gebruiken. Veel mensen kiezen expres voor wat meer neutralere kleuren in beide kleden, zodat de twee tapijten niet met elkaar vloeken. Een wollen vloerkleed is hier erg geschikt voor doordat ze vaak neutrale kleuren hebben. Je kunt er ook voor kiezen om twee verschillende designs te gebruiken, die wel enige overlap met elkaar hebben qua kleurenpalet zodat de combinatie niet zorgt voor een storend effect. 

Wollen vloerkleden van verschillende formaten combineren

Er zijn dus verschillende manieren om vloerkleed layering toe te passen. Je kunt dus kiezen voor twee vloerkleden met hetzelfde materiaal maar een ander design, voor kleden met dezelfde neutrale kleuren, voor kleden met dezelfde formaten óf je kunt wollen vloerkleden van andere formaten met elkaar combineren. Dit kan een stukje lastiger zijn omdat het een uitdaging is om twee verschillende soorten wollen vloerkleden te combineren zodat het geen storend effect oplevert. Je kunt bijvoorbeeld twee kleden naast elkaar leggen of ze zo neerleggen dat er sprake is van een kleine overlap. Als je de vloerkleden in je zitkamer wil leggen, kun je ervoor kiezen te spelen met het meubilair dat je hebt. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed deels onder je salontafel, of naast je bank. Kortom, er zijn heel veel manieren waarop je verschillende wollen vloerkleden kan combineren. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan zodat ook jij kan genieten van een mooie zit- of slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden…

In deze situaties kan container huren Breda handig zijn

Een container huren Breda kan een slimme zet zijn in diverse situaties…

Goedkope keukens: waar moet ik op letten?

Een keuken is het hart van elk huis, maar het is ook…

Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen…