De start van persoonlijk leiderschap NLP practitioner

Als jij heel erg leergierig bent en altijd maar meer wilt leren en wilt weten, dan ben jij misschien wel op zoek naar een nieuwe opleiding. Er bestaan zoveel verschillende opleidingen, cursussen en workshops dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Als jij nou heel erg geïnteresseerd bent in het gedrag van mensen en communicatie. Of als jij graag wilt weten hoe jij communiceert en welk effect dit heeft op anderen en wil jij graag meer leren over het effectief gebruik maken van je brein? Dan is de NLP practitioner opleiding misschien wel iets voor jou!

Wat is NLP?

Nu vraag je je misschien af, wat is dit dan, dat NLP? Dat zal ik je proberen uit te leggen. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Met neuro bedoelen we je brein, met linguistisch bedoelen we hoe we communiceren met anderen, en met programmeren bedoelen we dat je iets kan gaan aansturen. Bij NLP kijk je dus naar hoe het brein werkt op het gebied van communicatie, en ga je dit proberen te veranderen en aan te sturen. Je kan deze kennis gebruiken om bijvoorbeeld beter te leren communiceren, of bijvoorbeeld om te leren hoe je met stressvolle situaties om kan gaan.

De opleiding.

Tijdens de opleiding zelf leer je veel om inzicht te krijgen in het menselijke gedrag. Je gaat ontdekken hoe je dingen die je normaal vervelend zou vinden, snel van een andere manier kan bekijken. Ook leer je hoe je van vervelende gewoonten af kunt komen en leer je beter met je emoties om te gaan. Je komt jezelf tijdens de opleiding best wel wat tegen, aangezien je echt inzicht krijgt in de manier waarop jij zelf denkt, oftewel je denkpatronen, en je leert hoe je dit kan aanpassen. Een hele interessante opleiding dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…