Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende soorten isolatiematerialen. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is XPS isolatie. Het betreft hier een vorm van isolatie die er bekend om staat gebruikt te kunnen worden in tal van verschillende onderdelen van je huis. Wat dit betreft kan je concreet denken aan: 

  1. Dakisolatie;
  2. Vloerisolatie;
  3. Kelderisolatie; 

Er zijn aan het gebruik van XPS isolatie heel wat interessante voordelen verbonden waar je op kan rekenen. Ben je benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Wil je echter ook aandacht besteden aan de potentiële nadelen die eraan verbonden zijn. Dit alles ontdek je hier op deze pagina! 

Hoeveel bedragen de kosten bij XPS isolatie?

Ga je voor het isoleren van jouw woning gebruikmaken van XPS isolatie? Dan zal je natuurlijk graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die daaraan verbonden zijn. Wat de gemiddelde kostprijs betreft van dit isolatiemateriaal kan je rekenen op zo’n 19 euro per vierkante meter. In dit geval is er sprake van een dikte van ongeveer 14 centimeter. Je moet er rekening mee houden dat in deze prijs de BTW is inbegrepen. Dat geldt niet voor de plaatsing. 

Het kan in de praktijk zeer interessant zijn om ervoor te kiezen om offerte voor de plaatsing van XPS isolatie op te vragen bij verschillende vakmensen. Wanneer je dat doet zal je namelijk meteen tot de vaststelling komen dat er sprake kan zijn van een niet onbehoorlijk prijsverschil. Het uitvoeren van een dergelijke eenvoudige vergelijking kan je in ieder geval meteen een aantrekkelijk prijsvoordeel opleveren. Hier dien je dan ook bij voorkeur zeker de nodige aandacht aan te besteden. 

Wat zijn de belangrijkste troeven van XPS isolatie?

Er zijn verschillende belangrijke troeven of voordelen waar je op kan rekenen bij de keuze voor XPS isolatie. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat er sprake is van een aanzienlijke lambda-waarde. Het gaat hierbij om een waarde tussen 0,032 & 0,035 W/mK. Dat is in vergelijking met EPS platen toch een stukje meer. Bij deze platen is er namelijk sprake van een lambda-waarde van 0,029 tot 0,038 W/mK. Wat de diffusieweerstand betreft is er bij XPS platen sprake van een waarde tussen de 150 & 300. Andere voordelen of eigenschappen zijn:

  • Een gesloten schuimstructuur;
  • De platen zijn goed bestand tegen vocht; 
  • Er is sprake van zeer drukvaste eigenschappen;

Wat de kostprijs betreft kan er wel worden vastgesteld dat deze bij XPS platen hoger zijn gelegen in vergelijking met deze van EPS platen. Bij XPS isolatie is er sprake van een gemiddelde kostprijs van tussen de 12 en 20 euro per vierkante meter. Bij EPS isolatie hebben we het over een gemiddelde prijs van tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. Het prijsverschil is niet bijzonder groot, maar ze is er natuurlijk wel.

XPS is zeker het overwegen waard

Heb je de informatie op deze pagina grondig doorgenomen? Dan mag het duidelijk zijn dat er met zekerheid een aantal uitstekende redenen bestaan om ervoor te kiezen om gebruik te gaan maken van XPS isolatie. Deze optie is dan ook met zekerheid het overwegen waard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen…

Combineren met een wollen vloerkleed: vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend…

Zo creëer je een centerpiece in je woning

Bij het inrichten van je woning kan het soms lastig zijn om…

In deze situaties kan container huren Breda handig zijn

Een container huren Breda kan een slimme zet zijn in diverse situaties…