vloeistofdichte vloercoating

Er zijn steeds meer vloercoatings beschikbaar. Je hebt ze in allerlei soorten! Je kan de soorten vloercoating onderscheiding in drie soorten: epoxy, polyurethaan en acrylaat. Epoxy is de daarvan meest bekende soort vloercoating. Deze is namelijk bestand tegen chemische verontreinigingen en komt veel voor in fabrieken en werkplaatsen. De epoxy coating heeft nog een ander groot voordeel. Hij zorgt er namelijk voor dat de vloer vloeistofdicht wordt. In dit artikel vertellen wij wat de voordelen zijn van een vloeistofdichte vloer coating.

Optimale bescherming voor de vloer

Een vloeistofdichte vloer zorgt voor een optimale bescherming van de ondervloer. Dit is handig bij ruimtes waar er gebruikgemaakt wordt van chemicaliën, schadelijke stoffen, olie, vet en water. Deze stoffen lekken door de bescherming niet naar de bodem. Op die manier zorgen ze niet voor vlekken en beschadigingen. De stoffen blijven op de toplaag van de vloer liggen. Hierdoor kan de vloer heel makkelijk worden schoongemaakt. Veel bedrijven doen dit met speciale dweilmachines.

Andere eigenschappen van een vloeistofdichte vloer

Naast de handige eigenschappen die net al omschreven zijn, heeft een vloeistofdichte vloer ook nog extra eigenschappen. Zo heeft een vloeistofdichte vloer vaak antislip. Dit zorgt ervoor dat mensen niet uitglijden over de vloeistof die op de vloer blijft liggen. Daarnaast is de vloeistofdichte vloer in allerlei verschillende kleuren beschikbaar. Een vloeistofdichte vloer is dus niet alleen praktisch, het kan ook nog zorgen voor extra mooi look.

Beschikbaar als je al een vloer hebt

Het laatste voordeel van de vloeistofdichte vloercoating is dat je geen nieuwe vloer nodig hebt om de coating toe te voegen. Als je al een basisvloer, zoals een gietvloer, hebt is het mogelijk om de coating op die vloer te laten plaatsen. Dit scheelt een hoop geld en tijd. De vloeistofdichte vloercoating heeft dus een hoop voordelen. En zelfs als je al een vloer hebt is het mogelijk om deze vloeistofdicht te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Uw vereffenaar helpt u bij de wettelijke vereffening nalatenschap

Een overlijden meemaken is erg genoeg, en helaas moet er daarna een…

Duurzaam wonen en werken in de toekomst Dit zijn de trends voor 2023

Steeds meer mensen zien in hoe belangrijk het is om te denken…