ongefilterd kraanwater

Door voedingsdeskundigen wordt ons ontzettend vaak massaal aangeraden om veel water te drinken en de makkelijkste manier om dit dan te doen is natuurlijk door een glaasje water uit de kraan te tappen. Toch kan er best nog wel wat in kraanwater zitten, wanneer je geen beste waterfilter kopen, omdat jij niet van dit bestaan af wist. Dit is de dag dat jij weer iets bijleert.

Natuurlijke elementen

Kraanwater bestaat eigenlijk voornamelijk uit gewoon water, maar daarnaast bevat het water elementen zoals magnesium, kalium en natrium. Dit zijn natuurlijke elementen. Door deze elementen wordt ook de smaak van het water bepaald en de hardheid van het water. Deze kunnen door het hele land dan ook anders zijn en dat verklaart waarom het water bij je tante in Friesland anders zou kunnen smaken dan bij je opa in Gelderland.

Minder gewenste elementen

Naast deze natuurlijke elementen die dus eigenlijk gewenst zijn, zijn er ook onnatuurlijke elementen die in ons ongefilterde kraanwater terechtgekomen zijn. Denk hierbij aan industriële stoffen zoals bijvoorbeeld nitraat en ook kunnen er sporen voorkomen van medicijnresten. Toch hoef jij je nu niet meteen zorgen te maken, want deze concentraties zijn na alle stappen die het water doorlopen heeft om bij jou te komen, zo laag, dat jij niks zult merken en dat het geen schade aan je gezondheid zal aanbrengen.

Chemicaliën in het drinkwater

Er wordt ook in de agrarische sector regelmatig gebruik gemaakt van chemicaliën om bijvoorbeeld planten te besproeien en dit kan in het grondwater terechtkomen, hiervoor geldt hetzelfde als bij de medicijnresten, deze zijn door de drinkwaterbedrijven geminimaliseerd door het water grondig te reinigen door deze veelvuldig te reinigen. Het drinkwater moet dan ook aan een aantal eisen voldoen voordat dit bij jou uit de kraan komt. Om het kraanwater gefilterd te hebben, kies je voor de beste waterfilter voor thuis en jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…