Energielabel berekenen met Label-UP

Het energielabel van een huis of gebouw vertelt je hoe energiezuinig het is. Een groen label zoals A of B betekent dat een huis zuinig is. Een rood label zoals F of G betekent dat er veel energie verloren gaat. Energielabel berekenen is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het is eigenlijk een optelsom van verschillende dingen in en rondom je huis. Denk aan de isolatie van je muren, het type glas in je ramen en de manier waarop je je huis verwarmt. Al deze dingen samen bepalen welk label jouw huis krijgt.

Hoe bereken je het energielabel eigenlijk

Om te beginnen met het berekenen van het energielabel, kijk je eerst naar de isolatie van je huis. Huizen die goed geïsoleerd zijn, houden warmte beter vast. Dat betekent dat je minder energie nodig hebt om het warm te houden. Dus, hoe beter de isolatie, hoe beter het energielabel. Daarna kijk je naar de ramen. Dubbel glas of zelfs driedubbel glas is veel beter dan enkel glas. Dit komt omdat er lucht zit tussen lagen glas en lucht is een goede isolator. Tot slot kijk je naar de verwarming. Een moderne verwarmingsketel is veel zuiniger dan een oude. Als je al deze dingen weet, kun je het energielabel berekenen.

Het is makkelijk om uit te zoeken

Veel mensen denken dat het moeilijk is om het energielabel van hun huis te berekenen. Maar dat is het niet. Er zijn veel websites en apps die je hierbij kunnen helpen. Je vult gewoon wat informatie in over je huis en de app doet de rest. Het vertelt je welk label je huis heeft en geeft je ook tips om het te verbeteren. Dus als je wilt weten hoe energiezuinig je huis is, hoef je alleen maar je computer of telefoon te pakken en het op te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden…