Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen zijn duidelijk: je draagt wat bij aan het behouden van ons klimaat en het verbeteren van het milieu en je bespaart ook nog eens geld. Prijs zonnepanelen dan ook als moderne uitvinding die bijdraagt aan het schoon houden en in leven houden van onze planeet.

Het idee is simpel: de zon schijnt op het paneel en dit werkt energie op. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De techniek hierachter is echter ingewikkelder. De zon schijnt op een zonnecel, waarvan er velen in een zonnepaneel zitten. Deze cellen worden van halfgeleiders gemaakt. Dit soort metalen hebben als kenmerk dat ze veel stilstaande elektronen hebben. Die elektronen kunnen onder invloed van fotonen, welke veel in zonnestralen zitten, in beweging worden gebracht. Dit elektron neemt als het ware de energie van het foton mee en die energie wil je met een zonnecel afvangen. De elektriciteit die bij dit proces ontstaat is gelijkstroom en moet voor ons netwerk van wisselspanning eerst omgezet worden. Hiervoor zijn speciale apparaten, waarna de opgewekte energie via de meterkast aan het elektriciteitsnet kan worden gegeven. De stroom kan in plaats daarvan natuurlijk ook door apparaten in uw huis lopen.

Hoewel zonnepanelen zeker een flinke investering zijn, is het erg zeker dat er ook weer opbrengst zal zijn. Het weer in Nederland is niet altijd even winstgevend voor zonnepanelen, maar gedurende een heel jaar vangt een paneel toch echt wel genoeg zon op. Die opbrengst hangt sterk af van het aantal panelen dat u neemt. Hebt u in uw huishouden maar één persoon wonen, dan zijn de installatie kosten zo’n 3000 euro en bespaart u gemiddeld rond de 400 euro per jaar. Hebt u echter vijf personen in huis wonen, dan lopen de installatie kosten tegen de 7000 euro per jaar, maar bespaart u ook zo’n 1000 euro per jaar. Het is dus een investering die zich in ongeveer 7 jaar terug verdient.

You May Also Like

Combineren met een wollen vloerkleed: vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend…

Zo creëer je een centerpiece in je woning

Bij het inrichten van je woning kan het soms lastig zijn om…

Wat kost dakbedekking?

Goede dakbedekking is erg belangrijk voor je woning omdat het een beschermende…