Het vinden van een daklek

Staat het water bij jou alweer op de vloer en moet je weer pannetjes onder de dakpannen zetten, of is het behang weer een lelijke gelige kleur geworden, dan heb je natuurlijk een daklek. Blijf dan niet stil zitten en laat iemand komen om een lekdetectie uit te voeren.

Wacht niet te lang

Als je het behang geel ziet worden, wacht dan niet te lang. Er is dan een lek ergens in je dak en dat kan zich nog gaan uitbreiden. Als het zich uitbreidt kan het de hele constructie van het dak, die waarschijnlijk van hout zal zijn, aantasten, waardoor deze vervangen mag worden. Hoewel het best even duurt tot het zo is, is het altijd zo dat hoe eerder je een lek repareert, hoe minder schade er is. Dat scheelt niet alleen een hele hoop werk en gedoe, maar dat kan ook flink schelen in de portemonnee. Laat daarom zo snel mogelijk een lekdetectiebedrijf komen, die het lek voor je zullen opsporen.

Een lek opsporen

Het opsporen van een lek is nog niet zo eenvoudig. Een lek kan meters af zitten van de plek waar het water naar beneden druppelt, of de plek waar het behang geel is geworden. Op die manier kan je dus flink misleid worden als je naar het lek op zoek gaat en de professionele lekzoeker, zal dus wat gereedschap meenemen om het lek opsporen wat makkelijker te maken. Vaak gaat het immers om hele kleine gaatjes die je met het blote oog amper kan vinden. Een belangrijk gereedschap is de infrarood camera. Infrarood camera’s kunnen warmte zichtbaar maken voor mensen en zijn erg handig bij het opsporen van een lek. Doordat er van warmte ook licht uit komt, wat voor ons mensen niet zichtbaar is, kan je met een infrarood camera zichtbaar maken waar er een verschil is in temperatuur. Zo kan je dus plekken die kouder zijn dan de omgeving en dus waarschijnlijk vocht bevatten, wat betekent dat het lek dichtbij moet zijn.

Uitroken

Nog een manier om een lek te vinden maakt gebruik van de rookmachine. Doordat rook door hele kleine gaatjes op kan stijgen, kan je de rookmachine onder de plek zetten waar het lek ongeveer zit en kan je aan de bovenkant zien waar de rook uit komt. De rook kan door dezelfde kieren als water en zo kan je dus effectief een anders moeilijk te vinden lek opsporen.

You May Also Like

De perfecte dames handtas voor elke gelegenheid

Ben jij ook zo gek op dames handtassen? Als je net bent…

Tips voor een betere fashion fotoshoot

Modefotografie is niet voor bangeriken. Het vereist visie, stijl en hard werken.…