Hoe stimuleer je buitenspelen bij kinderen in een digitale wereld?

De digitale wereld, iedereen zit er middenin. Niet wij als volwassenen, maar ook kinderen zitten er middenin. Waar wij na schooltijd zo snel mogelijk onze jas pakten om weer naar buiten te gaan, stormen de kinderen van nu de trap op om snel achter hun laptop of tablet te gaan zitten. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, aangezien we zelf ook meer op onze mobiel zitten dan ooit tevoren, maar het is wel verontrustend dat kinderen bijna niet meer buitenspelen met buitenspeelgoed, want het is heel erg gezond voor een kind. Dus hoe stimuleer je buitenspelen bij kinderen in een digitale wereld?

Ga met zijn alleen de deur uit

Eén van de dingen die alle kinderen doen, hoe oud ze ook zijn, is gedrag kopiëren. Dat betekent dat je als ouder het goede voorbeeld moet geven wanneer je graag wilt dat je kinderen meer naar buiten gaan. Ga dus eens zelf vaker de deur uit om bijvoorbeeld een wandeling te maken met de kinderen of ga met ze naar een speeltuin. Zo ervaren ze dat het leuk is om buiten te spelen en is het ook nog eens gezonder voor jezelf. Want ook voor volwassenen is het ongezond om hele dagen achter een scherm te zitten.

Zorg ervoor dat er genoeg te doen is buiten

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat naar buiten gaan aantrekkelijk wordt. Zorg er daarom voor dat je thuis genoeg buiten speelgoed hebt, zodat kinderen ook echt wat te doen hebben wanneer ze naar buiten gaan, niet dat ze bijvoorbeeld alleen maar verstoppertje en tien tellen in de rimboe kunnen gaan spelen. Zet een klimrek in de tuin of denk bijvoorbeeld aan een trampoline. Zo zorg je ervoor dat kinderen zelf ook graag naar buiten willen in plaats van achter hun scherm te blijven hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…

Zelf bier brouwen met een bierbrouw pakket

Ben jij een echte bierliefhebber? Vind je het leuk om elke keer…