Manuele therapie: een effectieve behandelmethode bij pijn en stijfheid

Vandaag een ervaring van een patiënt die graag zijn ervaring deelt over een fysiotherapiepraktijk én tevens uitleg geeft over een specifieke behandelmethode; manuele therapie.

Heb je last van pijn of stijfheid in je nek, rug, schouders of gewrichten? Dan kan manuele therapie wellicht uitkomst bieden. Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Door middel van specifieke technieken en manipulaties worden gewrichten, spieren en zenuwen weer in de juiste positie gebracht, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Tip: meer lezen over manuele therapie? Kijk dan eens op defysiotherapeut.com.

Een praktijk waar ik zelf goede ervaringen mee heb is Janssen van Dijke in de buurt van Doetinchem, een fysiotherapiepraktijk gespecialiseerd in manuele therapie. Deze praktijk wordt gerund door een team van ervaren fysiotherapeuten die hun vak verstaan en zich voortdurend blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van manuele therapie.

De praktijk heeft een persoonlijke en klantgerichte aanpak, waarbij de fysiotherapeuten de tijd nemen om naar je klachten te luisteren en samen met jou een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. Het doel is om niet alleen de klachten te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken, zodat je op lange termijn klachtenvrij blijft.

Wat ik persoonlijk erg waardeer aan Janssen van Dijke (in Doetinchem) is dat er veel aandacht wordt besteed aan preventie en het voorkomen van terugval. Na afloop van de behandeling krijg je advies en oefeningen mee die je thuis kunt doen om je spieren en gewrichten soepel te houden en te voorkomen dat de klachten terugkeren.

Tot slot is het fijn om te weten dat Janssen van Dijke een contract heeft met alle zorgverzekeraars, waardoor de behandelingen volledig worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent.

Kortom, ben je op zoek naar een praktijk gespecialiseerd in manuele therapie in de Achterhoek/ Doetinchem, dan kan ik Janssen van Dijke van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…