Najaarsmoeheid? Ga de strijd ermee aan op vakantie!

Iedereen kent het wel. De dagen worden korten en daarbij neemt ook jouw energieniveau af. De herfstdip of najaarsmoeheid komt om de hoek kijken. Een aantal tips kunnen je helpen bij het tegengaan van deze dip.

 1. Ga bewegen
  Een hulpmiddel om de strijd aan te gaan is om te gaan bewegen! In de ochtend actief zijn begin je lekker aan de dag en werkt als een boost voor de rest van de dag. Door veel in de buitenlucht te zijn rem je de productie van melatonine, waardoor je echt lekker fit wordt.
 2. Ga leuke plannen maken
  Door het plannen van leuke activiteiten krijg je zin in de dag en heb je iets om je op te verheugen. Dit vooruitzicht en deze voorpret maken je lekker energiek.
 3. Zoek de zon op
  Zorg dat je voldoende daglicht ziet. Zoek dus lekker de zon op. Doe je jas aan en ga er op uit. We krijgen namelijk steeds meer daglicht te zien naarmate het jaar vordert. Je gaat naar je werk terwijl de zon nog niet is opgekomen en je komt thuis zodra de zon alweer aan het ondergaan is. Pak dus echt je tijd en ruimte om aan jezelf te denken. Een wandelclub met je collega’s kan al een mooie start zijn.
 4. Eet gezond
  Heb je ook zo veel zin om te snaaien in het najaar. Goed om er bij stil te staan wat je allemaal naar binnen neemt. Ongezond vet eten is natuurlijk erg lekker, we zijn allemaal schuldig aan het snaaien op de bank tijdens de donkere dagen. Krijg je er ook energie van? Vaak krijg je zelfs een dip na het eten van te veel vetten en suikers. Door gezond te eten, voldoende vitamines binnen en waardevolle voedingstoffen binnen te krijgen ga jij de strijd aan met de winterdip.

Maar… je had het toch over vakantie aan het begin van deze blog? Zeker! Al onze tips komen samen in de belangrijkste tip van allemaal. Maak tijd voor jezelf. Maak leuke vakantieplannen waar je heerlijk naar buiten kunt, de zon op kan zoeken en kan bewegen in de natuur. En zeg nou zelf. Wat is er nu mooier dan bewegen in de mooiste natuur van Nederland. Lekker actief een strandwandeling maken om uit te waaien vanuit een vakantiehuis in Zeeland, de bossen van Nederland in vanuit je vakantie huis op de Veluwe om te genieten van de herfstkleuren of een wandeling langs de ochtenddauw op de typisch Nederlandse weilanden. Je komt helemaal tot rust en je laadt jezelf op met als doel een energiek, gelukmakend gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…