Oorzaken van lekkages op een rij

Een lekkage is lastig te ontdekken, doordat de waterlekken klein van aard zijn. Helaas is hierdoor vaak het kwaad al is geschied als het lek ontdekt wordt. Toch blijken de lekken signalen af te geven, waardoor een daklekkage op diverse manieren alsnog tijdig te ontdekken is. Uiteraard kan een dakinspectie ook duidelijkheid geven.

  • Vocht- en schimmelplekken

Een veelvoorkomend signaal zijn vocht- en schimmelplekken in huis. Dit is het gevolg van het waterlek dat waterschade veroorzaakt. De plekken komen meestal voor op de muren, de vloer of het plafond. Indien jij vocht- of schimmelplekken ontdekt, is het belangrijk om direct te handelen. De plekken breiden zich namelijk snel uit. Let op: de vocht- en schimmelplekken geven niet direct de exacte locatie van het lek weer. 

  • Verminderde isolatie

Een goede isolatie is erg prettig als bewoner. Op die manier hoef je niet voortdurend de verwarming hoog te zetten en zal het comfort toenemen in de woning. Het bouwmateriaal, zoals platen en glaswol, helpen bij het verkrijgen van optimale isolatie. Helaas zal een lekkage het glaswol aantasten, waardoor de isolatie vermindert.

  • Hoge energierekening

Indien jij merkt dat de maandelijkse energiekosten blijven stijgen, kan dit wellicht te maken hebben met een eventuele lekkage. Als er sprake is van een lekkage zal dit leiden tot een verminderde isolatie. Door een vermindering van de isolatie zul je, als bewoner, meer moeten stoken om de woning warm te houden. Hierdoor kunnen de energiekosten op termijn erg toenemen. 

  • Hoge waterrekening

Naast de energierekening kan ook de waterrekening stijgen als er sprake is van een lekkage. Vooral bij een leidinglekkage zal er sprake zijn van waterverspilling, waardoor de waterrekening op den duur zal stijgen. Een lekdetectiebedrijf kan dit probleem direct oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden…

Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen…

Combineren met een wollen vloerkleed: vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend…

Zo creëer je een centerpiece in je woning

Bij het inrichten van je woning kan het soms lastig zijn om…