Puzzels van kunst

Mediteren is zeer in geworden de laatste dagen. Doordat we zo in een raas zitten van het leven, is het goed om soms even stil te staan bij wie we zijn, wat we doen en wat we rondom ons hebben. De raas van het leven is opstaan, werken, sporten, afspreken met vrienden, slapen en zo gaat de cirkel verder. Hierdoor is het soms moeilijk te ontspannen. Zeker aangezien voor de ontspanning meestal dezelfde tools gebruikt worden. Ik heb het namelijk over computer, tv, gsm en tablet. Schermen dus. Puzzels, zoals puzzels jan van haasteren, kunnen je op een andere manier ontspannen. Misschien zelfs een betere manier.

Focus op logica

Door middel van te puzzelen, leer je jezelf ook logisch nadenken. Of daag je jezelf alleszins toch beter uit met logisch nadenken. Een puzzel is een beetje zoals een raadsel. Welke oplossing komt uit al deze puzzelstukjes samen? Je kan natuurlijk cheaten en naar het bedoelde eindresultaat kijken. Je kan ook jezelf meer uitdagen met logisch nadenken en in je hoofd je zelf het voorziene eindresultaat inbeelden. Puzzelen is dus niet enkel ontspanning maar ook serieus breinwerk. Zeker als je een legpuzzel 1500 stukjes moet oplossen. Dit is goed voor kinderen én volwassenen. Hoe meer je je brein namelijk traint, hoe slimmer je wordt.

Puzzels van kunst

Daarnaast kan je ook nieuwe kennis opdoen van kunst. Er zijn namelijk zeer veel puzzels op de markt van Disney, Pixar of andere populaire films, series of cartoons. Maar nog belangrijker en interessanter zijn de puzzels van bekende kunstwerken zoals die van Van Gogh, Rembrandt of Jan van haasteren. Zeker wanneer je kinderen puzzels maken, zullen ze ongetwijfeld vragen wie de tekening gemaakt heeft op de puzzel en kan je ze hiermee iets belangrijks bijleren over de kunstwereld. Zeker wanneer je zelf into kunst bent en je je kinderen dit wilt meegeven, kan dit een handige manier zijn.

Meditatie door middel van puzzelen

Puzzelen is ook voor zeer veel mensen een zeer ontspannend tijdverdrijf. Puzzelen neemt namelijk veel tijd in beslag en laat je lang en goed nadenken over wat je aan het maken bent. Wat is het uiteindelijke einddoel? Waar werk je naartoe? Welke stukjes heb je nodig om de puzzel te vervolledigen? Wat staat er op de puzzel? Mediteren is namelijk beter nadenken over wat je doet en hoe je het doet. Bij de normale meditatiemethode focus je op jezelf en hoe je zelf staat in het leven en wat je doet. Puzzelen is een soort substitutie van de meditatie focus wat zelf ook veel goede resultaten kan geven qua ontspanning.

In het hier en nu

Laat die raas van je leven voorbijgaan en focus op het hier en nu. Uiteraard is het leuk om eens een film of serie te bekijken en zo te ontspannen. Dit kan namelijk ook educatief zijn met een documentaire of andere soort informatie. Met puzzelen kan je echter beter ontspannen door op jezelf te focussen en wat je op dat moment verwezenlijkt. Namelijk het maken van een puzzel en ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…