Trekhaak nodig voor fietsendrager?

Als je graag een fietsendrager met je auto wil gebruiken is de kans groot dat je daarvoor een trekhaak nodig hebt. Maar helaas hebben steeds minder auto’s tegenwoordig nog een trekhaak. Dit betekent dat je vaak nog achteraf een trekhaak moet installeren. Maar gelukkig is voordelig trekhaak bestellen niet zo moeilijk, dus het is eigenlijk helemaal geen ramp. Maar er zijn wel een paar keuzes die je moet maken: je moet namelijk kiezen wat voor kabelset je bij de trekhaak wilt, namelijk een 7- of 13-polige, en je moet kiezen of je een vaste, of een afneembare trekhaak wilt.

De kabelset

Een trekhaak met bijpassende kabelset bestellen kan nogal wat worden. Je kan namelijk kiezen tussen een kabelset met zeven polen en een kabelset met 13 polen. Wat is eigenlijk het verschil tussen beiden? Nou, een 13 polige kabelset heeft meer draden, wat betekent dat er meer dingen dan alleen de wettelijk verplichte verlichting van stroom voorzien kan worden. Dit kunnen extra lampen voor extra veiligheid zijn, maar bijvoorbeeld ook de vriezer in een caravan kan zo ook terwijl je op zwarte zaterdag ergens in Frankrijk vast zit voorkomen dat je ijs smelt.

Vast of afneembaar?

Als je hebt besloten wat voor kabelset je wilt is het ook belangrijk dat je besluit of je een vaste of afneembare trekhaak wilt. De naam verklapt het belangrijkste verschil tussen beiden, maar er zijn ook nog een paar andere kleine verschillen. Zo kan een vaste trekhaak vaak iets meer trekken dan een afneembare trekhaak, dit is handig als je ook een caravan wil vervoeren. Maar als je alleen een fietsendrager wil gebruiken is een afneembare trekhaak meer dan genoeg. Maar voor wat voor trekhaak en kabelset je ook kiest, bij Olifant Trekhaken zijn ze snel geleverd, door grote voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…

Zelf bier brouwen met een bierbrouw pakket

Ben jij een echte bierliefhebber? Vind je het leuk om elke keer…