Tyleen

Wat is tyleen? Tyleen is een product dat een belangrijke rol speelt in water- en gasleidingen. Er zijn tyleen slangen, tyleen koppelingen en een heleboel andere accessoires. Tyleen kent twee verschillende soorten: zachte tyleen, dat is ZPE, en harde tyleen, dat is HDPE. Het meest gebruikelijke type dat je zult gebruiken is de harde tyleen. Het kan worden gebruikt in bijna alle gevallen waarin je Tyleen moet gebruiken. Zacht tyleen is uitstekend geschikt voor pijpen met veel bochten, omdat het gemakkelijk kan buigen om zich aan te passen aan de contouren van de pijp. Het is wel belangrijk om het juiste tyleen voor een gas- of waterleiding te gebruiken, hier zit namelijk wel verschil in!

Tyleen voor waterleidingen

Waterleidingen zijn een belangrijk onderdeel van onze huizen en bedrijven. Het is van cruciaal belang ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren, en dat betekent dat de juiste Tyleen voor de klus moet worden gebruikt! Tyleen voor waterleidingen, hebben een blauwe streep. Hieraan kun je herkennen dat het voor de waterafvoer geschikt is en het dient dus niet gebruikt te worden voor een gasleiding. Voor waterleidingen zijn ook speciale koppelingen beschikbaar, zodat de leiding op een hoogwaardige manier in elkaar wordt gezet en dan ook jarenlang mee kan gaan.

Tyleen voor gasleidingen

Tyleen voor gasleidingen is een ander type Tyleen, omdat het tegen een veel hogere druk bestand moet zijn. De Tyleen voor gasleidingen heeft een gele streep en is gemaakt van een hardere kunststof. Aan de gele streep kun je van de buitenkant herkennen dat de leiding voor gas bedoelt is. Deze Tyleen is perfect voor gebruik in gasleidingen, omdat het de hoge druk aankan en niet zal barsten. Er zijn ook speciale koppelingen voor gasleidingen verkrijgbaar, die ervoor zorgen dat de leiding op een veilige manier in elkaar wordt gezet en bestand is tegen de druk.

Tyleen kopen

Tyleen online kopen is de beste manier om Tyleen van hoge kwaliteit te krijgen, die perfect zal zijn voor je gas- of waterleidingen. Tyleen is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, dus je kunt er zeker van zijn de perfecte Tyleen voor je behoeften te vinden. Wanneer je tyleen gaat kopen is het belangrijk dat je oplet of je de juiste aanschaft. De gele streep op het tyleen verwijst naar een gasleiding, de blauwe streep op het tyleen verwijst naar een waterleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Dit moet je weten over XPS isolatie

Vandaag de dag is het zo dat er een keuze kan worden…

Het nemen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig één: een zonnepanelen installatie. De voordelen…

Combineren met een wollen vloerkleed: vloerkleed layering

Met de koudere dagen die weer in opkomst zijn is deze trend…

In deze situaties kan container huren Breda handig zijn

Een container huren Breda kan een slimme zet zijn in diverse situaties…