Waar kun je littekencrème gebruiken?

Het is mogelijk om een littekencrème te gebruiken wanneer je een nieuw of een oud litteken minder zichtbaar wilt maken. Het is mogelijk om wondjes over je hele lichaam te krijgen en dus ook littekens overal. Het voordeel van deze crème is dat je deze overal kan gebruiken, zelfs op het gezicht of op andere gevoelige plekken. Een litteken kan heel erg in de weg zitten of als lelijk worden ervaren. Daarom is het fijn dat je een littekencreme kan gebruiken om deze een stuk minder opvallend te maken.

Hoe werkt een littekencrème?

Als de huid beschadigd is gemaakt maakt het lichaam op deze plaats littekenweefsel aan wanneer de huid niet in staat is om volledig terug te groeien. Dit littekenweefsel zorgt er dus voor dat je een litteken krijgt. Dit litteken heeft vaak een kleur die anders is van je natuurlijke huidskleur. Vooral in de zomer wanneer je een stuk bruiner bent geworden kunnen deze littekens heel erg op gaan vallen. Littekencrème helpt met het voorkomen van het duidelijk zichtbaar worden van de littekens, of zorgt er juist voor dat ze minder zichtbaar worden. Je kan de crème dus zowel gebruiken op nieuwe als oude littekens.

Littekenzalf is gemaakt om de huid te verzorgen en de genezing te ondersteunen. Dit is echter niet de enige werking. Het houdt ook de huid en het littekenweefsel soepel. Hierdoor kan het litteken wat minder zichtbaar worden. Het kost vaak aardig wat tijd voordat het resultaat zichtbaar wordt en in sommige gevallen is er zelfs bijna geen zichtbaar verschil. Toch, wanneer je een nieuw litteken hebt of een oud litteken hebt die je niet mooi vindt of die in de weg zit kan je proberen om littekencrème te gebruiken om toch te proberen om deze minder zichtbaar te maken.

Andere manieren om je litteken minder zichtbaar te maken

Veel mensen zweren dat er meerdere middelen zijn om littekens te behandelen. Het is niet mogelijk om bestaande littekens volledig weg te halen. Wel kan je proberen ze minder zichtbaar te maken. Sommige mensen denken dat verse citroensap helpt, anderen zwemen op insmeren met vitamine E. De beste resultaten worden echter gemaakt wanneer je siliconenpleisters of gel gebruikt snel na de verwonding of operatie. Wanneer de pleisters eraf moeten kan je het litteken het beste verzorgen met een littekencrème om het weefsel zacht en soepel te houden.

Tip: Biodermal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…