Waar kun je rvs ladenkasten optimaal voor gebruiken?

Extra opbergruimte door middel van rvs ladenkasten is altijd handig. Vaak denken mensen meteen aan rvs als keuken werkblad of meubel, maar er zijn ook nog andere toepassingen hiervoor. Zo worden rvs ladenkasten bijvoorbeeld ook vaak gebruikt in de zorg of het ziekenhuis. We gaan je vertellen waar je rvs ladenkasten optimaal voor kunt gebruiken.

Voordelen van rvs ladenkasten

Rvs is een edelmetaal dat veel voordelen biedt. Dat bepaalde sectoren graag kasten van rvs hebben is dan ook niet zo gek. Het rvs kan zeker tegen een stootje, heeft een lange levensduur en is ook nog eens super hygiënisch. Deze eigenschappen van rvs zorgen ervoor dat de rvs ladenkasten voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden.

Zo voldoen rvs ladenkasten aan de strenge eisen van de HACCP, de organisatie die toezicht heeft op de hygiëne in de horeca. Omdat ze aan deze eisen voldoen, zijn ze perfect voor de horeca. Vergelijkbare eisen worden gesteld in de zorg. Dit is dan ook waarom je rvs kasten ook vaak in de zorg of in het ziekenhuis terug zal zien komen.

Rvs ladenkasten in de horeca

Het belangrijkste kenmerk waarvoor bijna alle horeca kiest voor rvs, is de hygiënische eigenschappen. Het oppervlak is makkelijk schoon te maken en kan ook tegen een stootje. Deze hygiëne en robuustheid zorgen ervoor dat ze ideaal zijn voor in de keuken.

Er zijn dan ook veel toepassingen in de horeca waar je rvs terug zal zien. Niet alleen de werkbanken en het aanrecht zal van rvs zijn, maar eigenlijk voor elk oppervlak in de keuken zal voor rvs gekozen worden. Zo zijn er bijvoorbeeld wandkasten die je aan de muur kunt bevestigen, maar ook servieskasten zijn populair. Ook servies moet aan bepaalde hygiëne-eisen voldoen, waardoor rvs hier ook een ideale oplossing voor is.

Bijzondere rvs kasten

Niet alleen rvs kasten om spullen in op te bergen of om aan te werken zijn geliefd in de horeca. Er zijn ook andere rvs kasten die nog een extra functie hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld warmhoudkasten van rvs. Deze kasten zorgen ervoor dat de gerechten of borden op de juiste temperatuur blijven.

Zo’n bijzondere rvs warmhoudkast is daardoor ideaal als doorgeef- of uitgiftepunt. Daarnaast zijn rvs kasten ook handig voor bijvoorbeeld het verzamelen met dienbladen in een selfservice restaurant. Ook de spoeltafels enzovoort zijn van rvs. Op die manier is echt alles in de keuken van het restaurant of horeca van rvs en geheel hygiënisch en duurzaam. 

Tip: www.horecatraders.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Asian Soul Food

Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart…

Waarom een keuken zo belangrijk is

De keuken is tegenwoordig één van de meest belangrijke ruimtes in het…

Aankooptips voor de beste pizza oven voor de horeca

Wanneer je van plan bent om lekkere pizza’s aan te bieden in…