Met een 12 volt TV aan boord wordt je tijd op de boot nog aangenamer!

Als je vaak op een boot verblijft, weet je hoe belangrijk het is om de ruimte goed te benutten. Een 12 volt TV kan hierbij van grote waarde zijn. In deze blog bespreken we waarom een 12 volt TV de perfecte keuze is voor jouw bootreis en wat de voordelen zijn van dit type televisie!

De voordelen van een 12 volt TV

Een 12 volt TV is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in campers, boten en andere voertuigen die geen standaard stopcontacten hebben. De TV werkt namelijk op een 12 volt stroomvoorziening, wat betekent dat je geen omvormer of extra apparaten nodig hebt om de TV te laten werken.

Laag stroomverbruik

Een ander groot voordeel van een 12 volt TV is het lage stroomverbruik. Omdat de TV is ontworpen om op een 12 volt stroomvoorziening te werken, gebruikt hij veel minder stroom dan een standaard TV. Dit is vooral handig als je op een boot zit, waar stroombronnen beperkt zijn.

Kleiner en lichter

Daarnaast zijn 12 volt televisies vaak kleiner en lichter dan standaard TV’s, waardoor ze gemakkelijker in een kleine ruimte passen. Dit is vooral handig als je op een boot zit, waar de ruimte beperkt is. Een kleinere TV kan ook gemakkelijker worden bevestigd aan een wand of aan het plafond van de boot.

Een 12 volt TV kopen

Als je besluit om een 12 volt TV te kopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de TV. Hoe groot wil je de TV hebben en past dit formaat ook in de ruimte waarin je hem wilt gebruiken?

De resolutie van de TV

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de resolutie van de TV. Wil je een TV met een hoge resolutie, zoals Full HD of zelfs 4K, of ben je tevreden met een lagere resolutie? Bedenk hierbij wel dat een hogere resolutie meer stroom kan verbruiken dan een lagere resolutie.

Aansluitingen van de TV

Ook is het handig om te kijken naar de aansluitingen van de TV. Welke apparaten wil je aansluiten op de TV en heeft de TV de juiste aansluitingen hiervoor? Veel 12 volt TV’s hebben bijvoorbeeld een HDMI-aansluiting, waarmee je gemakkelijk een laptop of een gameconsole kunt aansluiten.

De prijs-kwaliteit verhouding

Ten slotte is het verstandig om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van de TV. Hoeveel wil je uitgeven aan een 12 volt TV en welke features zijn voor jou het belangrijkst? Door goed te kijken naar de verschillende opties, kun je een weloverwogen keuze maken.

Tips voor het gebruik van een 12 volt TV op de boot

Als je eenmaal een 12 volt TV hebt aangeschaft, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten tijdens het gebruik ervan op de boot. Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele stroomvoorziening. Controleer daarom voor vertrek of de accu van de boot goed is opgeladen en of er voldoende stroomvoorziening is om de TV te laten werken.

Stroomvoorziening op boten

De stroomvoorziening op boten kan op verschillende manieren worden geregeld. Als het gaat om het gebruik van een 12 volt TV aan boord, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende stroom beschikbaar is om de TV te laten werken. Walstroom kan ook worden gebruikt om de TV van stroom te voorzien, maar dit is alleen mogelijk als de boot is aangesloten op een walstroomaansluiting.

De TV veilig bevestigen

Daarnaast is het belangrijk om de TV op een veilige en stevige manier te bevestigen aan de wand of het plafond van de boot. Dit voorkomt dat de TV tijdens het varen gaat wiebelen en mogelijk beschadigd raakt.

De TV strategisch plaatsen

Een andere tip is om de TV op een strategische plek te plaatsen, zodat je vanuit verschillende hoeken goed zicht hebt op het scherm. Je kunt de TV bijvoorbeeld plaatsen in de salon of in de hut, afhankelijk van waar je de meeste tijd doorbrengt op de boot.

Een 12 volt TV voor aan boord

Een 12 volt TV is de ideale oplossing voor bootbezitters die graag willen genieten van televisie, zonder zich zorgen te hoeven maken over de stroomvoorziening of de beschikbare ruimte aan boord. Door te kiezen voor een 12 volt TV profiteer je van het lage stroomverbruik, het compacte formaat en de mogelijkheid om de TV gemakkelijk te bevestigen op een strategische plek aan boord. Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken en optimaal genieten van televisie tijdens je bootreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…

Zelf bier brouwen met een bierbrouw pakket

Ben jij een echte bierliefhebber? Vind je het leuk om elke keer…