leasen

Waarschijnlijk sta je nu voor de keuze of je beter kan kopen of leasen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen, zodat je zeker weet welke keuze het beste is voor jou. Daarom hebben we een aantal voordelen van het leasen van een auto voor je op een rijtje gezet.

In Nederland zijn best veel mensen die private leaseauto hebben. In 2020 reden er ongeveer 214 duizend Nederlanders in zo’n auto. Het kan namelijk een goed alternatief zijn van kopen. We zetten alles op voor je op een rijtje.

1.      Vaste maandelijkse kosten

Als je een auto gaat leasen, weet je welke kosten je maandelijks hebt. Deze staan namelijk vast. Je hoeft geen rekening te houden met onverwachte kosten als je een auto leaset.

2.      Je hoeft geen grote spaarrekening te hebben

Als je een auto koopt, moet je deze meteen betalen. Bij het leasen van een auto hoeft dit vaak niet, maar moet je maandelijks een bedrag betalen. Als je een constant inkomen hebt, maar geen grote spaarrekening, is het leasen van een auto een geschikte manier voor jou om een auto aan te schaffen.

3.      Ideaal voor senioren

Het leasen van een auto kan voor senioren heel interessant zijn. Als je wat ouder bent, kan het lastiger zijn om een grote som geld te lenen. Bijvoorbeeld om een dure auto te kopen. In dat geval is leasen een perfecte oplossing.

4.      Geen gedoe

Een groot voordeel is dat wanneer de leaseperiode afgelopen is, dat je de auto gewoon weer kan inleveren. Wanneer je een auto gekocht hebt, moet je hem ook weer verkopen of inruilen als je hem niet meer nodig hebt. Dit is bij het leasen van een auto niet het geval.

5.      Kies voor elektrisch

Als je de keuze hebt gemaakt om te gaan leasen, ga dan voor een elektrische auto. Een elektrische auto leasen is een goed idee, want hiermee draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Elektrische auto’s stoten namelijk veel minder CO2 uit. Er zijn heel veel verschillende auto’s waar je uit kan kiezen, daarom hierbij een paar uitgelicht: Kia EV6, Hyundai IONIQ 5 en Polestar 2.

Het brengt dus veel voordelen met zich mee om een auto te leasen. Een nadeel is dat de auto nooit echt in jouw bezit komt. Het is maar net wat het beste bij jou past. Zoals hierboven al aangegeven, is het voor senioren die geen grote som geld kunnen lenen, zeker interessant. Verder ook voor mensen die niet een hele grote spaarrekening hebben om het aankoopbedrag van de auto in een keer te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

30 Zoekwoordenonderzoek Tools getest!

Zoekwoordenonderzoek tools, je kunt er niet meer zonder. Ze maken het leven…

Het meest complete overzicht Linkbuilding Tools (25+)

Uit ervaring weten we dat linkbuilding hét onderdeel binnen SEO is waar…

Uw vereffenaar helpt u bij de wettelijke vereffening nalatenschap

Een overlijden meemaken is erg genoeg, en helaas moet er daarna een…

Energieopwekking op de boerderij

Dat de boer alleen maar zorgt voor wat er in zijn velden…