Waarop letten bij een elleboog brace kopen?

Je elleboog is een belangrijk gewricht in je armen, dat voortdurend wordt gebruikt bij tal van dagelijkse activiteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat elleboogblessures relatief vaak voorkomen. Als je op zoek bent naar een oplossing om elleboogpijn te verlichten en herstel te bevorderen, dan kan een elleboog brace een uitstekende keuze zijn. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het aanschaffen van dit orthopedisch hulpmiddel. Lees hier gauw meer!

In de kijker: de anatomie van de elleboog

Voordat we dieper ingaan op waar je op moet letten bij een elleboog brace kopen, kijken we eerst naar de anatomie van de elleboog. Het gaat hier om een scharniergewricht, dat bestaat uit de volgende botten: de bovenarm (humerus) en de twee onderarmbotten, het spaakbeen (radius) en de ellepijp (ulna). Het ellebooggewricht stelt je in staat om je onderarm te buigen en te strekken, evenals om je onderarm te roteren. Daarbij wordt de elleboog omgeven door spieren, pezen en ligamenten die zorgen voor stabiliteit en bewegingsbereik. Als hier een blessure ontstaat, dan kun je je wel voorstellen dat extra ondersteuning nodig is.

Veelvoorkomende elleboogklachten

Misschien wel de meest voorkomende elleboogklacht is de tenniselleboog, waarbij de buitenste elleboogspieren en pezen ontstoken zijn. Dit ontstaat meestal door te veel herhaalde bewegingen. Dat kan gebeuren door tennissen, maar ook door andere activiteiten. Een andere veelvoorkomende klacht is de golfelleboog. In dit geval zijn de binnenste elleboogspieren en pezen ontstoken. We zien het veel bij golfers, maar ook hiervoor geldt dat er andere oorzaken kunnen zijn. Zoals in elke pees, kan ook de elleboogpees ontstoken raken. De benaming voor deze aandoening is tendinitis. Verder kan overbelasting voor pijn in de elleboog zorgen. In al deze situaties kan een elleboog brace helpen om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Wat is een elleboog brace?

Een elleboog brace is een hulpmiddel, vaak in de vorm van een bandage, die steun biedt aan het ellebooggewricht. Het zorgt ervoor dat de pijn verzacht wordt, dat de stabiliteit van het gewicht vergroot wordt en dat het genezingsproces versnelt. Daarentegen, kan de brace ook gedragen worden om blessures te voorkomen. Ze worden vervaardigd van soepel en stevig materiaal. De brace moet zich goed kunnen aanpassen aan de vorm van de elleboog. Daarom zijn goede braces altijd voorzien van verstelbare bandjes. Hiermee kan je gemakkelijk de compressie en ondersteuning aanpassen.

Waarop letten bij een elleboog brace aanschaffen?

Bij het kiezen van de juiste elleboog brace zijn er enkele belangrijke overwegingen, waarmee je rekening moet houden. Er bestaan namelijk diverse ontwerpen. Allereerst, moet je natuurlijk kijken naar het type blessure. Voor de verschillende elleboogklachten bestaan ook verschillende braces. Daarbij dien je te letten op de maat en de pasvorm. De brace moet perfect passen om zo effectief mogelijk te zijn. Overweeg hoeveel bewegingsvrijheid je nodig hebt en stem daar je keuze op af. Daarnaast kan de ene brace voor de een prettig zijn, terwijl de ander deze juist niet fijn vindt om te dragen. Probeer daarom enkele varianten uit. Laat je in ieder geval goed adviseren door een specialist in elleboog braces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Haartransplantatie in Turkije? Lees dit artikel eens door!

Het hebben van haarverlies kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor zowel mannen…

Dit is er anders in je lichaam als je een intersekse persoon bent

Dinsdag is het Intersex Awareness Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor intersekse…