Zelf bier brouwen met een bierbrouw pakket

Ben jij een echte bierliefhebber? Vind je het leuk om elke keer weer nieuwe soorten biertjes te proeven? En vind je het ook leuk om je kennis te vergroten over allerlei biersoorten? Dan is dit iets voor jou! Je kan namelijk tegenwoordig ook je eigen biertjes brouwen en het enigste wat je daar voor nodig hebt is een bierbrouw pakket. Als een echte bierliefhebber moet dit toch klinken als muziek in je oren. Hoe leuk is namelijk om straks je eigen gebrouwen biertje te drinken of te laten proeven aan andere.

Wat heb je allemaal nodig voor het brouwen van bier?

Naast dat je alleen een bierbrouw pakket nodig hebt, heb je ook andere spullen nodig om te starten met het brouwen van je eigen bier. Goed voorbereid is het halve werk zeggen ze dan altijd. Om jouw proces goed te laten verlopen heb je allereerst een fornuis nodig, het maakt daarbij niet uit of het gasplaat of een inductieplaat is. En een grote pan is ook geen overbodige luxe, want de pan heb je uiteindelijk nodig om jouw bier in te brouwen. Ook heb je nog andere spulletjes nodig, maar dat ligt aan het soort bierbrouw pakket die je hebt en welk soort biertje je wilt gaan brouwen, want elk soort biertje brouwt weer anders. Het checken van jouw bierbrouw pakket voordat je het start is zeker een aanrader om alle spullen die je nodig hebt alvast in huis te halen.

Hoelang ben je bezig met bier brouwen?

Hoe lang je bezig bent met het brouwen van je biertje dat verschilt aan het soort biertje die je wilt brouwen. Als je een beetje kennis hebt over de verschillende biersoorten weet je dat een blond biertje sneller gebrouwen is dan een zwaar stout biertje. Maar hou een tijdsindicatie van ongeveer 4 uur in gedachten hoelang je bezig bent met de brouwtijd. Na het brouwen moet je je bier vergisten en dat duurt wat langer, namelijk 2 weken ongeveer. En dan de final touch is het bottelen waar je dan nog ongeveer een uurtje mee bezig bent. En daarna is het tijd om je eigen biertje te proeven.

You May Also Like

Gardameer – watersport, strand en Italiaanse monumenten

Je kunt het Comomeer bezoeken of het Lago Maggiore. Eigenlijk lijken alle…