Google shopping campagne

Google Shopping is een steeds groter wordend begrip. Maar wat is het nou precies? Google Shopping is een tool dat gebruikt wordt om producten te promoten en verkopen. Het is onderdeel van zoekmachine adverteren. Door middel van foto’s en beschrijvingen van producten kan Google een product feed bepalen. Op deze manier is Google is staat om een overzicht te tonen met het gewilde product, van verschillende sites. Google fungeert daarin dus eigenlijk als prijsvergelijker; hetzelfde product van verschillende aanbieders wordt getoond.

Wanneer een bedrijf aangesloten is als Google CSS partner, kan er 20% goedkoper geadverteerd worden via Google Shopping. Deze kostenverlaging is natuurlijk erg interessant voor bedrijven.

Het gebruik van een prijsvergelijkingssite

Nu zijn er al websites die hetzelfde functioneren. Sites als https://bigshopper.nl bieden een platform, waarop het gewenste product gezocht kan worden tegen de laagst mogelijke prijs. Prijzen vergelijken via een dergelijke prijsvergelijk website is wel degelijk een slim idee. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek besteed het gemiddelde Nederlandse huishouden €1100 aan elektronica, elk jaar. Daarnaast schijnt het verschil tussen de aanbodprijs en het goedkoopste elektronica bedrag zo’n acht tot elf procent te zijn. Dit zou betekenen dat Nederlandse huishoudens wel €88 tot €121 kunnen besparen door het gebruik van een prijsvergelijker.

Het voordeel van prijsvergelijkende sites 

Naast dat je de prijs van producten kunt vergelijken erg handig is om geld te besparen, kun je door middel van vergelijkingssites ook de kwaliteit en functie van twee vergelijkbare producten vergelijken. Zo kun je meer te weten komen over bepaalde producten; of er betere opties zijn, of dat de prijs-kwaliteit verhouding wel goed is.

Daarnaast fungeert een vergelijkingssite ook als bron om andere producten te vinden. Misschien was je wel zo geïnteresseerd in die ene camera of computer, dat je helemaal niet zag dat er een vergelijkbaar exemplaar was, met dezelfde functies en kwaliteit, maar tegen een veel lagere prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

30 Zoekwoordenonderzoek Tools getest!

Zoekwoordenonderzoek tools, je kunt er niet meer zonder. Ze maken het leven…

Het meest complete overzicht Linkbuilding Tools (25+)

Uit ervaring weten we dat linkbuilding hét onderdeel binnen SEO is waar…

Uw vereffenaar helpt u bij de wettelijke vereffening nalatenschap

Een overlijden meemaken is erg genoeg, en helaas moet er daarna een…

Energieopwekking op de boerderij

Dat de boer alleen maar zorgt voor wat er in zijn velden…