Zo kies je de juiste snijplank voor in de keuken
SONY DSC

Bij het kiezen van keukenaccessoires worden snijplanken meestal over het hoofd gezien. Vaker wordt gekozen voor potten, pannen, vorken, messen, lepels en een pannendroger. Snijplanken worden meestal in allerijl gekozen, op het moment dat we ons plots eraan herinneren dat we de groenten voor de bouillon ergens op moeten snijden.

Waarom de tijd nemen om de juiste snijplank te kiezen? Snijplanken zijn een uiterst belangrijk onderdeel van de bereiding van bijna elk gerecht en moeten daarom tegen mechanische schade bestand zijn. Traditionele snijplanken van hout, kunststof of bamboe zijn niet bijzonder bestand tegen beschadigingen, vooral wanneer ze worden gebruiken om er vlees op te breken. Ze zijn ook niet bestand tegen hitte of krassen, hoewel ze vaak esthetisch mooi en mooi gemaakt zijn.

Traditionele snijplanken zijn ook onhandig om schoon te maken – je moet ze elke keer dat je erop vlees snijdt met kokend water schoonmaken, vaatwasserbestendig is is vrijwel nihil. Dergelijke planken kunnen het best worden gebruikt als fruitschaal of snackschaal. Het is tijd om je eerdere overtuigingen te veranderen en eens naar keukenplanken die van glas zijn gemaakt, te kijken.

Glazen snijplanken zijn een stap naar de technologie van de toekomst. Ze zijn gemaakt van gehard glas, dat kras- en hittebestendig is. Ze kunnen gemakkelijk in de vaatwasser worden gereinigd of met een vochtige spons worden afgeveegd. Glazen snijplanken zijn ook geschikt als wandafdekking achter de kookplaat. U kunt er een hete pan of bakplaat op zetten en ze na het snijden van vlees gewoon afwassen met afwasmiddel in plaats van het gebruikelijke schroeien.

snijplanken

Wat snijplanken van glas van bamboe of houten planken onderscheidt, is de unieke, onnavolgbare grafiek. In het aanbod van de WallMuralia shop is het mogelijk om een willekeurig grafisch ontwerp op een snjplank te kiezen of om van een geüploade foto een hoogwaardig ontwerp te maken. Dit is een geweldig cadeau-idee voor geliefden, bijvoorbeeld voor Kerstmis.

Keukensnijplanken zijn niet alleen een functioneel hulpmiddel, zoals tot nu toe werd gedacht, maar dankzij hun uiteenlopende ontwerpen en kleuren kunnen ze ook als originele wanddecoratie in een moderne keuken hun dienst doen. Dit geeft keukensnijplanken van glas een enorm voordeel ten opzichte van traditionele modellen.

Het belangrijkste voordeel van glazen snijplanken is hun duurzaamheid en gemak bij het schoonmaken. Als ze goed worden onderhouden, kunnen ze lang dienst doen als snijgereedschap en als ongewone decoratie in een moderne keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Asian Soul Food

Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart…

Banketbakker

‘Banketbakker’ is het perfecte bakboek voor iedereen! Claire Saffitz, banketbakker en bekend…

Waarom een keuken zo belangrijk is

De keuken is tegenwoordig één van de meest belangrijke ruimtes in het…